Barn till varje pris?

Att efter 16 försök med spermiedonationer och IVF bli gravid genom embryodonation och sen få reda på att barnet dött i samband med RUL. Borde man inte då försöka acceptera i stället för att planera för försök nr 18 så fort som möjligt?

Alla kan inte få barn.

Uppdatering:

Det samma gäller alla par som gör dessa behandlingar upprepade gånger.


Om themoneypenny

Fembarnsmamma, fru och pessimist. Nice.. tried it once.. Didn´t care for it.
Det här inlägget postades i TV. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Barn till varje pris?

 1. Elida skriver:

  Jag bara korrigerar ett par saker för dig… Åsikterna kan jag leva med 😉

  Nej, jag fick inte missfall i vecka 12. Det var ett rutinultra som gick åt h-e, det i vecka 12 gick perfekt.

  Ja, jag står i kö för adoption (men räknar med att det kommer ta 8 år från köstart till mål – varav 4 år är avklarade vid det här laget)

  För mig finns det rimligen ingen motsättning i att alternativen existerar parallellt.

  Värt att notera är trots allt att jag släppte IVF efter 4 försök vilket är ett rätt vanligt antal, lite i underkant mot vad par ofta gär (vanligt om man misslyckas med tex 3 landstingsförsök är att köpa ett 3-pack också innan man släpper det). Inseminationer gjorde jag ”för många” eftersom jag hade svårt att släppa tanken på öppen donator som är förbjudet vid IVF i Danmark. Å andra sidan är 11 inseminationer kanske att jämföra med att par försöker få barn hemma 12 månader innan de söker vård? Insemination innebär ju inte att man hjälper kroppen på något direkt ingående sätt.

  Därefter gjorde jag EN embryodonation och blev gravid. En graviditet där kroppen fungerade som den skulle trots att fostret var skadat. Friskt foster kan därför ge frisk graviditet i framtiden.

 2. themoneypenny skriver:

  Elida: Jag uppfattade inte att det sas nått om att fostret var skadat, my bad.

 3. Elida skriver:

  Nej. Det gjorde det inte eftersom PAD (typ obduktion av vävnad som inte är människa, kommer inte ihåg vad sjutton det står för) inte var klar. Jag visste vid slutintervjun bara att ”något” förmodligen var fel på fostret.

  Däremot bör det framgå att jag inte var i vecka 12…

  • themoneypenny skriver:

   Elida: Ja jag förstod att det var på RUL som man såg att han var död. Men sen såg jag på Twitter att någon skrev v 12 och då trodde jag att jag missat att han dött tidigare.
   (Fråga inte varför jag litade på Twitter..)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *